Reţeta succesului AutoVortex

Construcţii moderne
Tinerii vor deveni familiarizaţi cu diferitele piese de construcţie folosite la crearea şasiului de robot (în special kit-ul Tetrix), cu prelucrarea metalelor şi a plasticului, cu folosirea sculelor şi aparaturii specifice, implementarea sistemelor de şenilă, dropped center wheel, swerve drive, roţi mecanum şi alte inovaţii de ultimă oră.

Imprimarea 3D
stă la baza tehnicilor moderne de prototipare pentru cea de-a doua revoluţie industrială. Vei învăţa să lucrezi cu filamente PLA, ABS şi FLEXI şi soft-uri specializate pentru printarea proiectelor anterior modelate 3D.

Proiectarea 3D
se realizează prin soft-ul specializat PTC Creo şi Solidworks, care facilitează crearea şi testarea virtuală de piese şi subansamble pentru a le printa 3D şi implementa ulterior pe roboţii de luptă.

Programarea în JAVA
este limbajul viitorului, orientat pe obiecte, fiind folosit la roboţii americani de luptă FTC pentru pregătirea perioadei autonome, dar şi pentru perioada de teleoperare în care robotul este condus de către cei 2 şoferi.

Munca în echipă
stă la baza succesului unui proiect de anvergură şi asigură socializarea tinerilor indiferent de vârstă sau şcoala de provenienţă. Este un antrenament valoros pentru viitoarele proiecte din viaţa profesională când vor trebui să colaboreze şi să devină lideri.

Prezentările interactive

se desfăşoară cu ocazia diverselor festivaluri şi evenimente la care suntem invitaţi să participăm. Tinerii îşi îmbunătăţesc capacitatea de a discuta liber şi de a familiariza şi alte persoane cu domeniul roboticii.

Apariţiile televizate
şi în presă sunt ocazii de popularizare a victoriilor obţinute, dar şi de familiarizare a tinerilor cu un mediu dinamic şi modern de a comunica cu întreaga ţară şi de a interveni în direct în dezbaterea unor teme de interes pentru public legate de inginerie, robotică şi tehnologii viitoare.

Onoarea
de a îţi reprezenta ţara cu cinste la cele mai dure Campionate Internaţionale de Robotică din lume şi de a ţi se aprecia calitatea muncii depuse prin recunoaşterea şi respectul tuturor oamenilor.