Principalele module de studiu

Imprimarea 3D
stă la baza tehnicilor moderne de prototipare pentru cea de-a doua revoluţie industrială. Vei învăţa să lucrezi cu filamente PLA şi ABS şi soft-uri specializate pentru printarea proiectelor anterior modelate 3D.

3d printers

creo

Proiectarea 3D
se realizează prin soft-ul specializat PTC Creo, care facilitează crearea şi testarea virtuală de piese şi subansamble pentru a le implementa ulterior pe roboţii de luptă.

Programarea în JAVA
este limbajul viitorului, orientat pe obiecte, fiind folosit la roboţii americani de luptă FTC.

android-studio-2

mindstorm_ev3-programming

Programarea vizuală
stă la baza roboţilor WRO şi este un prim pas pentru micii roboticieni începători. Soft-ul utilizat este EV3 şi se aplică procedeul de tip drag&drop.

Sistemul de operare Linux
s-a impus ca o alternativă la Windows pe piaţa sistemelor de operare şi este utilizat din ce în ce mai mult pentru operarea roboţilor, a Raspberry Pi şi de către hackeri.

linux

iot raspberry

Internet of Things (IoT)
va deveni un termen uzual în viitorul apropiat, când un număr extrem de mare de lucruri din viaţa de zi cu zi vor fi legate între ele cu ajutorul senzorilor conectaţi la Raspberry Pi, Arduino şi Internet.

Inteligenţă artificială
Copiii vor învăţa să programeze roboţi autonomi ce vor lua decizii singuri în funcţie de datele primite de la senzori.

AI

 

mecanum

Construcţii moderne
Tinerii vor deveni familiarizaţi cu diferitele piese de construcţie folosite la crearea şasiului de robot, cu prelucrarea metalelor şi a plasticului, cu folosirea sculelor şi aparaturii specifice, implementarea sistemelor de şenilă, dropped center wheel, swerve drive, roţi mecanum şi alte inovaţii de ultimă oră.